Voor welke aandoening moet u worden gekeurd door het CBR?

De keurend artsen kunnen obstructief slaap apneu syndroom (perioden van ademstilstand tijdens de slaap) beoordelen. Sommige mensen hebben tijdens het slapen regelmatig een adempauze. Deze adempauzes (apneus) kunnen optreden doordat spieren tijdens de slaap ontspannen, waardoor de tong en weke delen in de keel de ademhaling blokkeren. Dit wordt ook wel het obstructief slaapapneu syndroom (OSAS) genoemd. 

Als er twijfel is of u wel veilig kunt rijden vanwege uw medische situatie, moet u een onderzoek doen. Met dit onderzoek kijk het CBR of u rijgeschikt bent. Dit betekent dat ze onderzoeken of u geestelijk en lichamelijk in staat bent om te rijden. Zodat u alleen de weg op gaat als dit veilig is voor uzelf en uw medeweggebruikers.

Om dit te kunnen beoordelen werkt het CBR met rapporten en verslagen die ingevuld moeten worden door (gespecialiseerde) artsen. U kunt meerdere rapporten en verslagen ontvangen.

Welke rapporten en verslagen heeft u ontvangen?

Reden voor verwijzing naar de longarts kan zijn:

  • OSAS: Obstructief slaap apneu syndroom (perioden van ademstilstand tijdens de slaap)

In geval van een keuring door een longarts kunt u de volgende rapporten hebben ontvangen:

  • Rapport Specialist algemeen
  • Rapport Specialist OSAS

U kunt eenvoudig een afspraak online maken of bellen met ons telefoonnummer 020 – 261 25 60. Geef bij het maken van de afspraak aan welke verslagen u wilt laten invullen. Vergeet niet uw ZD codes bij de hand te houden.

In geval van een keuring bij de longarts kunt u de volgende verslagen hebben ontvangen:

  • Verslag arts Algemeen
  • Verslag arts Flauwvallen in de afgelopen 3 jaar
  • Verslag arts Medicatie algemeen

U kunt eenvoudig een afspraak online maken of bellen met ons telefoonnummer 020 – 261 25 60. Geef bij het maken van de afspraak aan welke verslagen u wilt laten invullen. Vergeet niet uw ZD codes bij de hand te houden.

Aandachtig.

Wij begrijpen uw situatie.

Deskundig.

Wij geven u een eenduidig advies.

Oplossingsgericht.

Wij helpen u met het CBR proces.