Volg ons stappenplan voor uw 75+ rijbewijskeuring. Wij raden aan om het proces voor de verlenging van uw rijbewijs 5 à 6 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te starten.

Stap 1: Een Gezondheidsverklaring invullen

De Gezondheidsverklaring is een vragenlijst over uw gezondheid. Deze vragenlijst kan digitaal of op papier ingevuld worden. Via mijncbr.nl kunt u de Gezondheidsverklaring digitaal invullen. Wanneer u de Gezondheidsverklaring digitaal invult ontvangt het CBR direct uw informatie.

Proces digitaal invullen Gezondheidsverklaring:

 1. Log in op mijncbr.nl via DigiD met sms-controle.
 2. Vul de Gezondheidsverklaring online in.
 3. Betaal de Gezondheidsverklaring via iDeal.
 4. Wanneer de Gezondheidsverklaring is ontvangen door het CBR ontvangt u een bevestigingsmail.

Proces op papier invullen van de Gezondheidsverklaring

 1. Kijk op de website van het CBR voor de mogelijkheden.
 2. Koop een Gezondheidsverklaring bij het CBR of bij uw gemeente.
 3. Vul de Gezondheidsverklaring in en stuur deze per post terug naar het CBR.

Stap 2: Bezoek aan één of meerdere artsen

Nadat u de Gezondheidsverklaring hebt ingediend ontvangt u na enkele weken bericht van het CBR. Hierin staat dat u een afspraak moet maken met één of meerdere keuringsartsen om het (de) keuringsformulier(en) te laten invullen.

 • Maak een afspraak met één van de MKIN artsen bij u in de buurt;

 • Ga naar uw afspraak waarbij de arts uw gezondheid onderzoekt;

 • De formulieren worden door de arts naar het CBR verstuurd.

Stap 3: Wat gebeurt er na de medische keuring?

Op basis van het advies en de informatie van de arts van het MKIN zullen de artsen van het CBR beoordelen of u mag blijven rijden. U kunt binnen 4 weken na het aanleveren van het keuringsformulier bericht van het CBR verwachten.

 1. Het kan zijn dat het CBR aanvullende informatie nodig heeft om uw rijgeschiktheid te bepalen. Bij sommige aandoeningen is een keuring bij een medisch specialist nodig. Wanneer er meer informatie nodig is bij het CBR zult u een nieuwe verwijzing hiervoor ontvangen. U dient een nieuwe afspraak te maken bij de specialist voor deze keuring. Bij het MKIN kunt u gekeurd worden bij verschillende specialisten, namelijk bij de neuroloog, internist en cardioloog.
 2. Wanneer het CBR voldoende informatie heeft ontvangen zullen zij besluiten of u veilig kunt rijden. Wanneer u bent goedgekeurd kunt u een afspraak maken bij uw gemeente om uw rijbewijs aan te vragen. U heeft meestal een jaar de tijd om uw rijbewijs aan te vragen bij de gemeente vanaf het moment dat het CBR heeft besloten dat u goedgekeurd bent. Let op, dit kan ook korter zijn. Wanneer dit zo is staat dit in uw brief van het CBR.

OPENINGSTIJDEN

Maandag 9.00 – 17.00
Dinsdag 9.00 – 17.00
Woensdag 9.00 – 17.00
Donderdag 9.00 – 17.00
Vrijdag 9.00 – 17.00

U kunt bij ons ook online uw afspraak plannen.
Wanneer het niet lukt uw afspraak online in te plannen, dan kunt u ons altijd bellen op 020 – 261 25 60.

MAAK NU ONLINE UW AFSPRAAK