Rijbewijskeuring groot rijbewijs

Wij helpen u bij het verlengen of aanvragen van uw rijbewijs C/D/E. Boek hier uw afspraak bij de arbo-arts.

Keuringsverslag groot rijbewijs

Bij het aanvragen of verlengen van uw groot rijbewijs (C/D/E) moet u een Gezondheidsverklaring invullen bij het CBR. Hierna wordt u verwezen naar de arbo-arts voor een medische keuring. Naast de keuring bij de bedrijfsarts kunt u ook nog andere verwijzingen ontvangen van het CBR. Al deze verslagen en rapporten moeten ingevuld worden bij artsen en aangeleverd worden bij het CBR voordat u het groot rijbewijs kunt aanvragen of verlengen. Wij kunnen u hierbij helpen. Onze arbo-artsen zijn gespecialiseerd in de rijbewijskeuringen van het CBR.

Wat neemt u mee?

  • Het keuringsverslag groot rijbewijs dat u van het CBR heeft ontvangen

  • Een recent medicatie overzicht (op te vragen bij de apotheek)

  • Uw bril of lenzen met de bijbehorende sterkte

  • Uw rijbewijs

Medisch KeuringsInstituut Nederland

Wij helpen u bij uw groot rijbewijskeuring

Tijdens de rijbewijskeuring zal de keuringsarts het keuringsverslag groot rijbewijs invullen. De arts zal de volgende dingen controleren tijdens uw keuring

Strengere eisen voor CDE-rijbewijs, maar waarom?

Wanneer u uw C/D/E rijbewijs wilt halen of verlengen dan moet u elke vijf jaar kunnen aantonen dat u gezond genoeg bent om te rijden. Dit wordt door het CBR beoordeelt met de Gezondheidsverklaring, de verplichte medische keuring bij de arbo-arts en eventueel nog een rapport van een specialist. Deze strengere eisen zijn vastgesteld, omdat er grotere risico’s zijn bij Groep 2 voertuigen. De voertuigen hebben grotere massa en kunnen passagiers vervoeren waardoor de bestuurders van deze voertuigen een groter risico zijn voor anderen. Daarnaast besteden bestuurders van deze voertuigen gemiddeld meerdere uren op de weg waardoor de kans groter is dat er zich een medische situatie voordoet tijdens het rijden.

Verschil tussen Groep 1 en Groep 2 rijbewijs:

  • Groep 1: rijbewijscategorieën A (motor), B (auto) en T (tractor).
  • Groep 2: rijbewijscategorieën C (vrachtauto), D (bus) en E (aanhangwagen).

Handige tips & artikelen

Aandachtig

Wij begrijpen uw situatie

Deskundig

Wij geven u een eenduidig advies

Oplossingsgericht

Wij helpen u met het CBR proces