Bent u op zoek naar een rijbewijskeuring door een internist?

Onze internisten keuren u deskundig en met aandacht

Maak hier uw afspraak

Rijbewijskeuring bij de internist

Onze keurend internisten richten zich op bepaalde gezondheidsproblemen of beperkingen aan inwendige organen. U kunt bijvoorbeeld denken aan aandoeningen zoals diabetes (suikerziekte), hypertensie (hoge bloeddruk), chronisch nierschade, longziekten, bloedziekten en orgaantransplantatie.

Voordat u de afspraak kunt plannen heeft u het keuringsrapport inclusief ZD-code van het CBR nodig die de internist gaat invullen. Dit keuringsrapport krijgt u door een Gezondheidsverklaring bij het CBR in te vullen.

Wanneer kunt u een verwijzing naar een internist verwachten van het CBR?

Als er twijfel is of u wel veilig kunt rijden vanwege uw medische situatie, moet u een onderzoek doen. Met dit onderzoek kijk het CBR of u rijgeschikt bent. Dit betekent dat ze onderzoeken of u geestelijk en lichamelijk in staat bent om te rijden. Zodat u alleen de weg op gaat als dit veilig is voor uzelf en uw medeweggebruikers.

U kunt online uw afspraak plannen voor de rijbewijskeuring of ons bellen op 020 – 261 25 60, dan helpen wij u met het maken van de afspraak.

Wat neemt u mee?

  • Overzicht recente glucosewaarden, gedurende 1 week 3 maal per dag gemeten, als u wordt gekeurd vanwege Diabetes Mellitus

  • Recente schriftelijke uitslag van de bloed- en urinewaarden, als u wordt gekeurd vanwege Diabetes Mellitus of Nierschade

  • Recente 24-uurs bloeddrukmeting, als u wordt gekeurd vanwege Hypertensie

  • Actueel medicatie overzicht

  • Meest recente verslag van uw behandelend specialist (als u in de afgelopen 10 jaar bij een specialist bent geweest)
  • Verwijsbrief van het CBR met de unieke ZD-code

  • Kopie van uw legitimatiebewijs
Klik hier voor het maken van uw afspraak

Medisch KeuringsInstituut Nederland

Hulp bij uw rijbewijskeuring door internist

Tijdens de rijbewijskeuring zal onze internist een rapport opmaken zodat het CBR kan beoordelen of u gezond genoeg bent om te rijden. Deze keuring is altijd naar aanleiding van het invullen van een gezondheidsverklaring of naar aanleiding van mededelingenprocedure.

MAAK NU EEN AFSPRAAK OF BEL 020 – 261 25 60

Handige tips

Aandachtig

Wij begrijpen uw situatie

Deskundig

Wij geven u een eenduidig advies

Oplossingsgericht

Wij helpen u met het CBR proces