Rijbewijskeuring
Neuroloog:

Epilepsie

Uw rijbewijs halen of verlengen met epilepsie

Een epileptische aanval kan gevaarlijk zijn in het verkeer, omdat iemand het bewustzijn kan verliezen. Er zijn regels opgesteld over het rijden met epilepsie. Bent u verwezen naar een onafhankelijk specialist neuroloog door het CBR? Dan kunt u bij ons een afspraak maken voor de keuring en zo snel mogelijk weer veilig de weg op.

Let op! Het is het best om de procedure bij het CBR te starten na de wettelijke periode dat u niet mag autorijden. Check in de Regeling Eisen Geschiktheid 2000 onder hoofdstuk 7 wat uw wettelijke periode is dat u niet mag rijden. Op onze tips pagina staat ook een handig artikel waarin dit proces verder beschreven staat.

Wat levert u aan?

  • Het laatste verslag van uw behandelend specialist (op te vragen bij de polikliniek of te vinden in uw elektronisch patiënten dossier)

  • Uw meest recente medicatie overzicht

  • De verwijzing(en) van het CBR met de bijbehorende ZD-code(s)

renske willemsen
renske willemsen
Vriendelijke arts. Prima gekeurd!
Jos Figlarek
Jos Figlarek
Niet omdat ik een positief resultaat heb gekregen, maar het gesprek / onderzoek is bij mij op een prettige manier verlopen. De arts toonde ook betrokkenheid en ik voelde me meteen op mijn gemak gesteld. Ook al voel je je gezond, het is en blijft toch een beetje spannend.
J vO
J vO
Snelle en Positieve beoordeling door de arts.
ad van der wegen
ad van der wegen
Vriendelijk en behulpzaam, kan niet anders zeggen dan chapeau.

Wat houdt de keuring in? 

De onafhankelijk neuroloog van MKiN zal onderzoeken of u volgens de wet-en regelgeving geschikt bent om deel te nemen aan het verkeer. Hierbij kijkt de neuroloog naar uw vooraf aangeleverde informatie, hij zal verschillende vragen aan u stellen en eventueel lichamelijk onderzoek doen. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de keuring.

Tarief van de epilepsie keuring

De kosten van de keuring bedragen €182,50. Dit bedrag bestaat uit het basistarief en een toeslag indirecte tijd. Ga voor meer informatie over de opbouw van deze kosten naar onze tarieven pagina.

Duur keuring

Gemiddeld duurt deze keuring bij de neuroloog tussen de 10-15 minuten.

Aandachtig

Wij begrijpen uw situatie

Deskundig

Wij geven u een eenduidig advies

Oplossingsgericht

Wij helpen u met het CBR proces